nedjelja, 23. kolovoza 2015.

Stepah - Hazel Gower
(Caveman Instinct #1)
Pecinski covjek u modernom svijetu

U zadnje vrijeme knjige sa Alpha muskarcima su postigle nevjerovatnu popularnost. Iako, ne mogu reci da bih ja uzivala da je moj muskarac takav, definitivno mogu reci da uzivam u knjigama sa njima. (Naravno, sve u granicama normale :) )



klaus animated GIF



 Naime, autorica ove knjige je dosla na ideju da se te price o Alpha muzjacima i njihovim instiktima, kada su u pitanju njihove zanosne djevojke,  pretvori u gl. ideju knjige na malo cudniji nacin. Zamislite porodicu u kojoj se zastitni gen pecinskog covjeka prema njegovoj srodnoj dusi prenosi kroz hiljade godina. Naime, clanovi te porodice mogu da prepoznaju svoju srodnu dusu. Tada je za njih gotovo, a dobitnica ove lutrije ima ispred sebe na koljenima super zgodnog, zastitnicki nastrojenog, momka.

review animated GIF


Zasto kod nas nema te lutrije?

love animated GIF




Prije citanja knjige VAZNO je da shvatite da instikt im ne govori koga oni vole, nego ih samo upucuju u pravcu prave osobe.

Likovi:

Jade
Jade je bila, jednostavno, okej. Mozda zvucim u ovom trenutku sktro na rijecima, ali ju je tesko drugacije opisati. Ni bolja, ni losija od drugih prosjecnih likova s tim sto je od mene dobila jedan veliki plus za jednu sitnicu. Naime, iako je imala traumaticno djetinstvo, ona se ne obazire na proslost. Sasvim suprotno, ona gleda u buducnost, planira i ostvaruje. Pravo osvjezenje.
Tako treba curo!


you go girl animated GIF



Stephan
Stephana sam jednostavno obozavala. Nasmijao me je do suza vise nego jednom i isto toliko puta raznjezio. Ipak nemojte misliti da on nece pociniti nikakve idotske postupke, jer i on je samo musko. Njegovi ''pecinski instikti'' prema Jade, te samo njegovo reagovanje cinili su najbolji dio knjige

sexy animated GIF

Ako ova dva lika ne stavimo zajedno ne vjerujem da bi oni privlacili toliku paznju. Pa, dobro, ovaj, sem Stephana. (On moze da privuce moju paznju kad god pozeli) Ipak, zajedno su mnogo zanimljiviji i na neki svoj nacin skladan i duhovit par.


Radnja:

Jade se upravo prebacila u novu skolu u novom malom bogatom gradu. Njena majka je umrla prije dvije sedmice od predoziranja, sto nije izazvalo veliku tugu uzimajuci u obzir da je Jade nije smatrala majkom, a jos manje majcinskim uzorom. Ono sto je pak smetalo Jade jeste sto sada mora provesti dva mjeseca kod svoga djeda, koji je po svojoj naravi gori od njene majke. No, kada se u novoj skoli pojavi i previse zastitnicki  nastrojen Stephan, Jade se jedino pita mogu li stvari biti gore.
Vjeruj mi Jade da mogu, daleko losije.


Za par dana nam izlazi sljedeci nastavak ove knjige (da budem tacna mislim da je to 28/08/15) i radi se o Richardu. Richard se u prvom nastavku pojavio samo jednom , ali je bio itekako neodoljiv.


matt bomer animated GIF


Za sva druga pitanja, zanimacije ili preporuke komentarisite ili mi se javite na:

sindromdobreknjige@gmail.com

, a do sljedeceg puta....

kiss animated GIF



Uzivajte!!!

Nema komentara:

Objavi komentar