utorak, 25. kolovoza 2015.

Preporuka knjiga
25.08.2015



Ne znam kako je kod vas, ali mene je jutros docekala kisa, a ja volim kisne dane samo iz jednog razloga- daju mi jedan izgovor vise sa mojoj opsesijom citanja. Uzimajuci u obzir da nam se blizi jesen, blizi se i gomila kisnih dana, ali tada vec pocinju i predavanja, sto odmah, na moju veliku zalost, mi uzima vecinu dana. Ipak, moram vam priznati da mi povratak u svu tu zbrku ne predstavlja toliki problem, jer vecinom razmisljam o tome kako cu opet moci da uzivam u svojoj najjjjjdrazoj biblioteci, u koju nazalost nisam imala prilike ici od zavrsetka predhodne naporne skolske godine. Izvinite me ako zvucim streberski (mada nije da nisam jedan veliki streber :) )

Za sada cu da popustim malo o ocekivanoj jeseni, i da se prebacim na danasnju preporuku knjiga.


Ljubavni:


Samo nevolje- Rachel Gibson 

Kada je znanje konacno poslalo ''Samo nevolje'' na kioske u BiH, bila sam i vise nego sretna sto sam konacno u mogucnosti da kupim svoju kopiju ove predivne knjige. Jedino sto zalim jeste to sto sam igrom slucaja propustila kupiti ''Pravu ljubav i ostale katastofe'', ali je planiram uganjati prvom prilikom u Hrvatskoj.

Vise informacija o ovoj knjizi mozete pronaci na: http://znanje.hr/proizvod/rachel-gibson-samo-nevolje/










Dominic- L.A. Casey

Pak, za one koji nemaju problem sa citanjem stranih knjiga preporucujem svoju najdrazu knjigu svih vremena - ''Dominic''. Ne znam kako se dogodilo to da jos uvijek nisam postavila recenziju za nju, ali uskoro stize i to.

Vise informacija na: https://www.goodreads.com/book/show/21473305-dominic










Komedija: 


Tajni snovi jedne sopingholicarke- Sophie Kinsela 


Za ovu knjigu, nazalost nemam kopije, tako da sam je jedino mogla citati u gradskoj biblioteci. PAZNJA: Ne preporucuje se citanje ove knjige na nekom javnom mjestu (posebno na onom gdje se zahtjeva tisina) jer efekat je privlacenje gomile pogleda na vas zbog glasnog smijeha.
(Da vam iskreno kazem  uopce nije zanimljivo kada vas neki gledaju kao ludakinju, neki sazaljevaju, a neki su ljuti)

Informacije mozete pronaci na: 
http://www.superknjizara.hr/?page=knjiga&id_knjiga=15400




Krimi:



Ubistvo u Orijent ekspresu - Agata Kristi


Agata Kristi je vjerovatno najpoznatiji pisac krimi romana koji je ikada zivjeo (i koji ce ikada zivjeti). Njeno pisanje je neodoljivo, zlocini fantasticni, talent nevjerovatan. Uzimajuci u obzir mnogobrojine knjige koje je napisala, pravo je cudo sto je svaka remek djelo. Ipak, meni jedna od najdrazih je ''Ubistvo u Orjent ekspresu''. 

Sve informacije mozete pronaci na: http://www.mladinska.rs/books/536-ubistvo_u_orijent_ekspresu








Fantasy:





Tiho, tiho, andjele - Becca Fitzpatrick

Ovu knjigu sam citala dosta davno, ali sam se prije par dana sjetila da nikad nisam procitala 4 i zavrsni dio. Algoritam je najavio prevod prije (cini mi se) vise od godinu dana, ali izgleda da jos niti jedna jedina rijec nije prevedena. Nadam se da ce to biti uskoro,a dok zeljno cekam, pocela sam opet citati ovaj serijal. Prva knjiga je i vise nego dobra, iako slobodno ocekujte da ce vas Nora (glavni lik) nervirati u par scena. Medjutim, sve joj se to moze oprostiti ako uzmemo u obzir one ostale scene. Jos jedan razlog da procitate ovu knjigu  jeste Patch ( glavni muski lik), koji je osvojio zenska srca sirom svijeta.

Vise informacija na:  http://www.algoritam.hr/?m=1&p=proizvod&kat=22&id=142031#.Vdy0ZdJ_t1E





To je to za danas. Nadam se da cete uzivati u preporucenim knjigama i javiti mi dojmove u komantare ili na:

sindromdobreknjige@gmai.com

Do sljedeceg puta...

RealityTVGIFs animated GIF

Nema komentara:

Objavi komentar