subota, 28. studenoga 2015.



Za sve ljubitelje paranormalnog...
Dragon Marked - Jaymin Eve 
Supernatural Prison #1




Dobro dosli u jos jedan novi, fantasticnih svijet o nadprirodnim bicima. Vrhunski karakteri i prica koja oduzima dah. Moja velika opsjednutost knjigama je zapocela jednom knjigom ovog zanra, i bez obzira koliko volim druge zanrove, uvijek cu do dna duse i nazad ostati vjerna ovom. Ima nesto  u paranormalnim pricama sto me jednostavno odusevljava. Svu tu skrivenost, moc i dramativnost ne mogu, a da ne volim. Ova knjiga je itekako pogodila moj ukus i nisam mogla, a da ne napisem blog o njoj.

Upoznajte Jess Lebron.Ona zivi u skrivenom gradu na nasoj dragoj planeti. I njen grad ima sve isto, kao i bilo koji drugi ljudski grad, sem jednog. Ljudi. Njen grad naseljavaju paranormalna bica, ciji je clan i sama Jess. Taj grad, takoder, ima nesto sto ljudski gradovi nemaju- bracu Compass. I o moj Boze, to su braca kakvu bi svaki grad trebao imati.
Odmah u pocetku cu vas zaustaviti vase razmisljanje o tome da se radi o haremu.

scrubs wrong dr cox


Maximus, Jacob, Tyson i Braxton su slatkisi o kojima bi svaka cura postala ovisna. Ja vec jesam i mogla bih poceti plakati kada shvatim da oni nisu stvarni.

love cry unhappy squirtle triste

Jess je vec godinama njihova najbolja prijateljica i njih petero uvijek jedno drugom cuvaju ledja. Bilo da se radilo o tome sto se Jessina majka ponovo vratila u grad, sa Jessinom sestrom ili tome sto im netko podmece dokaze kako bi zavrsili u zatvoru za paranormalne. Moze biti i pak to da ih neko namjerava sve pobiti. Bolje vrijeme za ljubav ne postoji.


Braxton Compass je definitivno moj ljubimac. Taj sarmantni zmaj sa zastitnickim instiktima me je osvojio, i poprilicno je jasno na pocetku da ce se izmedju njega i Jess razviti mnogo vise od prijateljstva. 



A sto se tice Jess?... Cura je san snova. Njena ljubav prema hrani me je oborila sa nogu i prvo sam pomislim "Konacno neko ko razumije". Snazna je. Nezavisna. Pomalo arogantna. Jednostavno zadivljujuca. Njene roditelje i sestru opce nisam voljela.


Drugi dio Dragon Mystics ne zaostaje za prvim dijelom, a zeljeno iscekujem treci. Za ljubav Bozju autorice molim te pozuri, jer ovdje sjedi vjerni  citaoc na iglama zbog tvoje knjige.

O knjizi vam necu vise nista reci, jer bi to sve bio suvisan spojler. Najbolje je da sami uzmete i procitate ovu knjigu. Vjerujte mi, necete se pokajati.